در يك روز سه شنبه از ماه دي سال ١٣٢٧ خورشيدي كه مصادف با بيست و يكمين روز آن ماه بود؛ در منزل مسكوني حاج محمد اسمعيل اعتمادفر و حاجيه بتول مجيدي واقع در كوچه نمازي منشعب از بازارچه نايب السلطنه، چهارمين و آخرين فرزندشان؛ چشم بدنيا گشود. او هم مثل سه فرزند قبلي پسر بود و نامش را “احمد” گذاشتند.
مرحوم حاج محمد اسمعيل اعتمادفر فرزند حاج محمد حسين طهراني و سكينه سلطان قندي و در نتيجه نوه حاج محمد علي طهراني و همزمان نوه حاج محمد كاظم قندي است. مرحومه بتول مجيدي فرزند ربابه سلطان قندي و ايشان نيز نوه حاج محمد كاظم قندي است.
شجره
الف: احمد اعتمادفر، محمد اسمعيل اعتمادفر، حاج محمد حسين طهراني، حاج محمد علي طهراني، حاج محمد موسي تاجر طهراني
ب: احمد اعتمادفر، محمد اسمعيل اعتمادفر، سكينه سلطان قندي، حاج محمد كاظم قندي، حاج محمد موسي تاجر طهراني
ج: احمد اعتمادفر، بتول مجيدي، ربابه سلطان قندي، حاج محمد كاظم قندي، حاج محمد موسي تاجر طهراني
آقاي احمد اعتمادفر سالهاي متماديِ از نوزادي تا پس از فراغت از تحصيل در دانشگاه و گذراندن دوران سربازي را در منزل بازارچه نايب السلطنه سپري نمود و زماني كه وي براي ادامه تحصيل به آمريكا رفته بود؛ والدينش از آن منزل، به منزل ديگري در ابتداي كوچه پرچم در دو راهي قلهك واقع در جاده قديم شميران (خيابان دكتر شريعتي فعلي) نقل مكان نمودند.
ايشان در سال ١٣٣٤ خورشيدي دوران ابتدائي را در دبستان اسلامي محمدي (به رياست آقايان جاراللهي و شمس زاده كه غير دولتي و با آموزشهاي خاص ديني اداره ميشد و در محله امامزاده يحيي قرار داشت) آغاز نمود و در آنجا گذراند. در سال ١٣٤٠ براي گذراندن دوره اول دبيرستان به “دبيرستان دولتي شاهپور عليرضا پهلوي” كه آن هم در همان محله امامزاده يحيي بود، رفت. با توجه به علاقه او به تحصيل در مراكز آموزشي معتبر تر؛ والدين ايشان بنا بر اصرارش و عليرغم دوري محل او را براي طي دوره دوم دبيرستان به مدرسه غير دولتي “آذر” كه زير مجموعه گروه فرهنگي آذر برياست آقاي آذرنوش بود و در سه راه شاه (چهار راه جمهوري فعلي) قرار داشت، فرستادند. او آن دوره را در رشته طبيعي با موفقيت گذراند و در خرداد سال ١٣٤٦ ديپلم گرفت.
ايشان در همانسال (١٣٤٦) با موفقيت در كنكور ورودي دانشكده علوم دانشگاه ملي (شهيد بهشتي فعلي) در رشته شيمي ثبت نام نمود و دوره ليسانس را سپري و در خرداد سال ١٣٥٠ فارغ اتحصيل شد.
در آبان همان سال به خدمت سربازي اعزام شد. دوره آموزشي را در اصفهان و دوره افسر وظيفه اي را در شيراز و كازرون در گروه توپخانه ارتش با درجه ستوان دومي سپري نمود. در ارديبهشت ماه سال ١٣٥٢ خدمتش پايان يافت و براي ادامه تحصيل در تابستان همان سال راهي آمريكا شد. راهي كه سه برادر بزرگتر قبل از او رفته بودند.
در آمريكا در دانشگاه ايالتي كاليفرنيا در شهر هيوارد كه نزديك سانفرانسيسكو است (California State University, Hayward) در دوره فوق ليسانس شيمي پذيرفته شد و ثبت نام نمود. تابستان سال بعد (١٣٥٣) كه براي ديدار والدين خود به تهران بازگشت؛ پدر و مادر را در خانه جديد تنها يافت كه دوري از ٤ فرزندشان برايشان سخت مينمود. در اين حال و احوال به آگهي استخدامِ همراه با تحصيل در شركت ملي نفت برخورد نمود كه ٤٠ نفر از فارغ التحصيلان رشته هاي شيمي و فيزيك (هر رشته ٢٠ نفر) را براي ادامه تحصيل در رشته هاي مهندسي پترو شيمي و مهندسي برق استخدام مينمود و به دانشكده نفت آبادان اعزام مينمود. او در آزمون آن استخدام شركت نمود. در آن سال تعدادي از ليسانسيه هاي شيمي و فيزيك از دانشگاه هاي مختلف ايران در آزمون اوليه ورودي شركت نمودند كه نهايتاً تعداد مورد نياز استخدام و به دانشكده نفت آبادان اعزام شدند. آقاي احمد اعتمادفر يكي از ليسانسيه هاي شيمي بود كه براي تحصيل در رشته مهندسي پتروشيمي انتخاب شد. او در آن تابستان، از بازگشت به آمريكا و ادامه تحصيل در آن ديار صرفنظر نمود و با آغاز سال تحصيلي به شهر آبادان و دانشكده نفت رفت.
پس از فراغت از تحصيل در رشته مهندسي پتروشيمي به “پتروشيمي شيراز” واقع در مرودشت استان فارس اعزام شد. وي در تاريخ ٢٤ خرداد ماه سال ١٣٥٨ با سركار خانم آذردخت سازگارا (متولد چهارم بهمن ماه سال ١٣٣٠) ازدواج نمود. همسر ايشان ليسانس جامعه شناسي و كارمند سازمان انرژي اتمي بود كه در كتابخانه مركزي آن سازمان در تهران مشغول بكار بودند. پس از آن بود كه وي خود را از شيراز به تهران منتقل نمود و در واحد هاي مختلف شركت ملي نفت در تهران، تا بهنگام بازنشستگي مشغول به انجام وظيفه شد. پس از بازنشستگي از شركت نفت نيز در چند شركت خصوصي كه كارشان نزديك به تخصص او بود تا پائيز سال ١٣٩١ مشغول بكار بود.
ثمره ازدواج ايشان با سركار خانم آذردخت سازگارا دو فرزند پسر بنامهاي آقايان عليرضا و حميدرضا اعتمادفر است:
-آقاي عليرضا اعتمادفر متولد ١٣٥٩/٨/١٦: فارغ التحصيل ليسانس مهندسي برق و الكترونيك از دانشگاه صنعتي خواجه نصير طوسي و فارغ التحصيل فوق ليسانس مهندسي مخابرات از كالج سلطنتي لندن (Imperial College, London) است كه در حال حاضر مقيم سيدني استراليا بوده و در رشته تخصصي خويش مشغول به فعاليت ميباشد.
-آقاي حميد رضا اعتمادفر متولد ١٣٦٣/٥/٢٥: متاسفانه وي داراي اختلال طيف اُتيسم (Autism) ميباشد.
يادگار بجا مانده از ايشان براي خاندان حاج موسي؛ مطالب مندرج در سايت www.ghandifamily.com و تهيه زندگينامه هاي حاج محمد موسي تاجر طهراني، ١١ فرزند ايشان و همه نوه هاي به ثمر رسيده و شناسائي شده ايشان همراه با جدول اسامي متوالي همه اعضاي خاندان حاج محمد موسي مشتمل بر حدود ٥٠٠٠ اسم است كه در آن سايت ثبت و ضبط نمودند.
او محققي بود جدي، سختكوش و موشكاف كه انگيزه تاريخ نگاريِ دودمانيِ او با فراست، تيز بيني و ذوق سليم قرين گشت و دستاوردي بديع پديد آورد. براستي؛ چنانچه دقت، پيگيري، موشكافي، صرف وقت متمادي و پشتكار ايشان نبود؛ تهيه و تنظيم چنين سند معتبر و جامعي ميسر نميگرديد. اين دو نوع شجره نامه از خاندان حاج محمد موسي تاجر طهراني همراه با ساير مطالب سايت www.ghandifamily.com كه شامل مطالب متنوع تاريخي، آلبوم عكسهاي قديمي خاندان، موزه مجازي خاندان، معرفي تعدادي از مفاخر خاندان، خاطرات اقوام و …. ميباشد؛ گنجينه با ارزشي است كه ايشان از خود بجا گذاشته اند.
به توضيحات ايشان در مورخه ١٣٩٩/٩/٢٨ در مورد سايت قندي فاميلي و سپاسگزاري ايشان از همه اقوامي كه در تهيه زندگينامه ها و جدول متوالي اسامي اعضاي خاندان به وي كمك كردند؛ توجه فرمائيد:
ايشان در تاريخ ….. با دار فاني وداع نمود. مزار ايشان در آرامستان …. قرار دارد. دعاي خير در گذشتگان، حاضرين و آيندگان از اين خاندان براي آمرزش روح بزرگش همراهشان باد.
عكس قديمي:
آقاي احمد اعتمادفر در كنار پدر و برادرانشان – حدود ١٣٢٩ خورشيدي